Ervaar de epische film Gladiator Live

CineConcerts en Cinema in Concert brengen de epische film “Gladiator” op groot scherm met de soundtrack live gebracht door een symfonieorkest.

“A general who became a slave. A slave who became a gladiator. A gladiator who defied an emperor.”

Gladiator, de veelbekroonde film van Ridley Scott uit 2000, betekende de legendarische terugkeer van de sandalen- en avonturenfilm in Hollywood. De originele versie van Gladiator zal geprojecteerd worden op groot scherm, met Nederlandstalige ondertiteling en geluidseffecten, maar zonder de muzikale begeleiding geschreven door Hans Zimmer & Lisa Gerrard. De bekroonde soundtrack wordt namelijk live en perfect synchronisch met de originele muziek uitgevoerd door het Noordpool Orkest.

Maar liefst 140 personen zullen het podium betreden: topmusici en koorleden die zorgen voor een uniek samenspel tussen de epische filmscènes en één van de succesvolste soundtracks uit de filmgeschiedenis!

Een ongelofelijke belevenis die u meesleurt in een wervelende cinema-ervaring. Dé kans om één van de beste en meest onvergetelijke films ooit te zien in een unieke setting.

Speciaal voor Gladiator Live vliegt Britse dirigent Timothy Henty over naar Nederland. Hij is pas in de dertig, maar al snel ontwikkelde Timothy een sterke internationale reputatie, zowel in het theater als in de concert wereld.

Timothy dirigeert live filmconcerten over de hele wereld, waaronder de Harry Potter Film Concert Series, Gladiator Live, The Godfather: Live en nog veel meer. In 2015 trad Timothy op als repetitor dirigent voor de wereldpremière van Titanic: Live in aanwezigheid van de overleden componist, James Horner.

Tickets

19 mei 2020

Het Concertgebouw, Amsterdam

Het Noordpool Orkest

start 20:00    ticket vanaf € 39

20 mei 2020

Het Concertgebouw, Amsterdam

Het Noordpool Orkest

start 20:00    ticket vanaf € 39

21 mei 2020

Het Concertgebouw, Amsterdam

Het Noordpool Orkest

start 20:00    ticket vanaf € 39

22 mei 2020

De Vereeniging, Nijmegen

Het Noordpool Orkest

start 20:00    ticket vanaf € 59

Muziek live gespeeld door

Het Noordpool Orkest

Het Noordpool Orkest bestaat volledig uit professionele musici en speelde met solisten als Douwe-Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher. Zij stonden op de main-stage van Pinkpop en openen dit jaar het North Sea Jazz Festival. In 2019 bestonden zij 10 jaar en stonden ze in theaterzalen met onze Love Actually in Concert shows.

 

Veelgestelde vragen