Beleef één van de grootste filmconcerten aller tijden!

Eenmalig beleef je één van de beste films ooit gemaakt terug op het grote doek met maar liefst 200 professionele musici die Howard Shore’s soundtrack volledig live uitvoeren bij de film!

Het eerste deel van de trilogie geregisseerd door Peter Jackson blijft een klassieker waar je nooit genoeg van krijgt.

Componist Howard Shore brengt J.R.R. Tolkiens literaire verbeelding tot leven met zijn Academy®- en Grammy® Award-winnende score. De prachtige muziek van Howard Shore geeft de film van Peter Jackson een extra dimensie.

Ga tijdens The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring in Concert mee op avontuur met onze favoriete hobbit Frodo in gezelschap van Gandalf, Sam, Merry, Pippin, Elf Legolas, Dwerg Gimli, Boromir of Gondor en Aragorn. Zorg samen dat de ring niet in handen komt van de duivelse Lord Sauron.

Maak je klaar voor een epische muzikale reis door de Shire, Rivendel en Mordor en beleef dit verhaal op een unieke manier door de combinatie van de film en live muziek wat zorgt voor een meeslepende en indrukwekkende ervaring.

“One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them”

Jubileumeditie philharmonie zuidnederland
Met deze meeslepende show vieren we het 10-jarig jubileum van orkest philharmonie zuidnederland met maar liefst 200 professionele orkest en koorleden van het philharmonie zuidnederland, het Brabant koor en Souvenir Jeugdkoor die het podium zullen betreden.

Tickets

8 september 2023

Brabanthallen Mainstage | Den Bosch

philharmonie zuidnederland

start 19:30 uur    ticket vanaf € UITVERKOCHT

9 september 2023

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

philharmonie zuidnederland

start 19:30 uur    ticket vanaf € UITVERKOCHT

10 september 2023

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

philharmonie zuidnederland

start 19:00 uur    ticket vanaf € UITVERKOCHT

Muziek live gespeeld door

philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland
De philharmonie zuidnederland raakt mensen met klassieke muziek. Het gezelschap staat bekend als hét professionele symfonieorkest van Zuid-Nederland en zoekt de verbinding met alle inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Dit krijgt philharmonie zuidnederland voor elkaar door een rijk scala aan activiteiten. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van Carnavalsconcerten tot filmprojecten. En van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières. Met business events worden zakelijke verbindingen met de regio gelegd en de educatieve projecten laten jongeren van dichtbij magische momenten met muziek ervaren. De philharmonie zuidnederland is een orkest van en voor iedereen: een bruisend gezelschap dat altijd en overal met bevlogen musici én stafleden maatwerk levert op het hoogste niveau. Duncan Ward is vanaf het seizoen 21-22 chef-dirigent van het orkest. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een orkest dat doorlopend haar grenzen verlegt.

Brabant Koor & Souvenir Jeugdkoor

Brabant Koor
Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor dat op topniveau een breed scala aan concerten geeft. Het koor werkt graag op het snijvlak van traditie en innovatie en geeft grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met philharmonie zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Souvenir Jeugdkoor
Al meer dan 25 jaar bestaat het Souvenir Jeugdkoor onder de muzikale leiding van Peggy Hegeman. Bij dit koor wordt er in veel verschillende stijlen muziek gezongen; uit binnen- en buitenland, popmuziek en musical, maar ook klassieke muziek. Er wordt regelmatig meegewerkt aan uitvoeringen van een opera, musical of een concert van een andere vereniging. Daarnaast worden ook zelfstandig concerten gegeven.

Veelgestelde vragen • Wat zijn de start- en eindtijden van de show?

  Brabanthallen | Mainstage Vrijdag 8 september 19.30 - 23.00 uur. Je bent vanaf 18:00 uur welkom in de Brabanthallen. Rotterdam Ahoy | RTM Stage Zaterdag 9 september 19.30 - 23.00 uur. Je bent vanaf 18:00 uur welkom in Rotterdam Ahoy | RTM Stage, de show start om 19:30 uur. Rotterdam Ahoy | RTM Stage Zondag 10 september 19.00 - 22.30 uur. Je bent vanaf 18:00 uur welkom in Rotterdam Ahoy | RTM Stage. Zorg dat je tijdig aanwezig bent!

 • Wat is de aanvang voor de show?

  Vrijdag en zaterdag: Brabanthallen | Mainstage - vrijdag 8 september Rotterdam Ahoy | RTM Stage- zaterdag 9 september Je bent vrijdag en zaterdag vanaf 18:00 uur welkom, de show start om 19:30 uur. Zondag: Rotterdam Ahoy | RTM Stage- zondag 10 september Je bent vanaf 17:30 uur welkom in Rotterdam Ahoy | RTM Stage, de show start om 19:00 uur.

 • Mag ik later naar binnen?

  Ja, een kwartier na aanvang. Daarna blijven de deuren gesloten.

 • Hoe lang duurt de show?

  De show duurt (inclusief pauze) ongeveer 3,5 uur.

 • Kan ik een refund aanvragen?

  Het is niet mogelijk om een refund aan te vragen. U mag wel uw kaart doorverkopen als u niet meer kunt.

 • In welke taal is de film te zien?

  De film is in de originele Engelstalige versie te zien met Nederlandse ondertiteling.

 • Is er een pauze?

  Ja, er is een pauze van 25 minuten.

 • Wat is een Sealed Ticket?

  Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor het evenement begint, gedownload kunnen worden. Je kan dus wel tickets kopen, ze kunnen alleen nog niet gedownload worden. Kort (ongeveer een dag) voor het evenement kan je jouw gekochte ticket(s) downloaden. Zodra de tickets gedownload kunnen worden, ontvang je een mail. Ben jij degene die voor je hele gezelschap tickets heeft gekocht, dan kun je die tickets op dat moment toewijzen of naar je gezelschap versturen.

 • Ik heb een ticket gekocht, maar ik kan hem nog niet downloaden. Hoe zit dit?

  We werken met Sealed Tickets. Kort (ongeveer een dag) voor het evenement kan je jouw ticket(s) downloaden. Zodra je tickets gedownload kunnen worden, ontvang je een mail van Eventix. Ben jij degene die voor je hele gezelschap tickets heeft gekocht, dan kun je die tickets op dat moment toewijzen of naar je gezelschap versturen.

 • Ik heb een vraag over mijn ticket of iets anders

  Stuur een bericht naar info@cinemainconcert.com

 • EXTRA TIP voor alle bezoekers

  Neem een kussen mee als je snel last heb je van je rug of extra comfort wil. Het concert is lang: 3,5 uur dus een extra kussen kan prettig zijn tijdens de voorstelling.