Beleef komende kerstvakantie The Lord of the Rings: The Two Towers in Concert

Na maar liefst drie stijf uitverkochte én onvergetelijke filmconcerten van het eerste deel, openen we dit jaar de kerstvakantie met The Lord of the Rings: The Two Towers in Concert.

Maar liefst 200 professionele musici van Symfonieorkest Vlaanderen, Brabant Koor, Souvenir Jeugdkoor en Kooracademie Breda zullen het podium betreden om de herkenbare score van Howard Shore nieuw leven in te blazen.

Beleef het tweede deel van de trilogie door Peter Jackson als een adembenemende muzikale reis door de prachtige landschappen van Rohan tot de angstaanjagende torens van Isengard. Ga mee op de vervolg avonturen van Frodo en Sam terwijl ze de duistere krachten van Sauron trotseren op hun weg naar Mordor en laat je meeslepen door de geweldige live uitvoering van de soundtrack.

The Lord of the Rings: The Two Towers is nog steeds een mijlpaal in de filmgeschiedenis die zowel fans als critici blijft betoveren. 

Maak je klaar om komende kerstvakantie opnieuw het avontuur aan te gaan en je te laten meeslepen met dit spannende verhaal in de meest meeslepende setting ooit! 

“One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them”

Tickets

vrijdag 20 december 2024

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

Symfonieorkest Vlaanderen

start 19:30    ticket vanaf € UITVERKOCHT

zaterdag 21 december 2024 - Matinee

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

Symfonieorkest Vlaanderen

start 13:30    ticket vanaf € €57

zaterdag 21 december 2024 - Avond

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

Symfonieorkest Vlaanderen

start 19:30    ticket vanaf € UITVERKOCHT

zondag 22 december 2024 - Matinee

Rotterdam Ahoy | RTM Stage

Symfonieorkest Vlaanderen

start 13:30    ticket vanaf € €57

Muziek live gespeeld door

Symfonieorkest Vlaanderen

Reeds zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het Vlaamse culturele landschap. Met zestig geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde dirigenten brengt Symfonieorkest Vlaanderen zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme. Het orkest vervult een voorbeeldfunctie in het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten, en maakt muziek uit heden en verleden toegankelijk voor een zo breed en divers mogelijk publiek in Vlaanderen en daarbuiten.

In 1960 zag Symfonieorkest Vlaanderen het levenslicht onder impuls van Dirk Varendonck die tevens de eerste dirigent van het orkest was. Vanaf 1986 werd het ‘Nieuw Vlaams Orkest’ gedirigeerd door Patrick Peire, Robert Groslot en Fabrice Bollon. In 1995 werd het orkest omgedoopt tot ‘Het Symfonieorkest van Vlaanderen’ en grondig hervormd. Hierna bekleedden achtereenvolgens David Angus, Etienne Siebens, Seikyo Kim en Jan Latham-Koenig de functie van chef-dirigent. Sinds het concertseizoen 2019-20 leidt de Estse dirigent Kristiina Poska het orkest.

Naast de concertreeksen in Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent is Symfonieorkest Vlaanderen te gast op tal van podia en festivals in binnen- en buitenland.
Symfonieorkest Vlaanderen geniet de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Gent, en is sinds 2017 orkest in residentie in Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Koren

Brabant Koor, Souvenir Jeugdkoor & Kooracademie Breda

Brabant Koor
Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor dat op topniveau een breed scala aan concerten geeft. Het koor werkt graag op het snijvlak van traditie en innovatie en geeft grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met philharmonie zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Souvenir Jeugdkoor
Al meer dan 25 jaar bestaat het Souvenir Jeugdkoor onder de muzikale leiding van Peggy Hegeman. Bij dit koor wordt er in veel verschillende stijlen muziek gezongen; uit binnen- en buitenland, popmuziek en musical, maar ook klassieke muziek. Er wordt regelmatig meegewerkt aan uitvoeringen van een opera, musical of een concert van een andere vereniging. Daarnaast worden ook zelfstandig concerten gegeven.

Kooracademie Breda
Kooracademie Breda (KAB) is in 2020 vanuit de bijna 100-jarige jongenskoortraditie van het Sacramentskoor Breda ontstaan. Bij de Kooracademie Breda staat plezier in het samen zingen voorop. Dit gaat hand in hand met een hoogwaardige zangopleiding voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. De kinderen van de Kooracademie Breda hebben een uitgebreid repertoire en streven daarbij naar een hoog niveau. Regelmatig wordt Kooracademie Breda gevraagd door professionele muziekgezelschappen om mee te werken aan concerten, zoals de Carmina Burana en de Mattheus Passion. In 2023 trad Kooracademie Breda samen met Philharmonie Zuid-Nederland op in de productie ‘Lord the Rings in concert: The Fellowship of the Ring’ in onder andere Ahoy’.

 

Veelgestelde vragen • Hoe kan ik kaarten reserveren?

  Bij deel één waren binnen recordtijd de eerste shows uitverkocht. Zorg dat je je inschrijft voor de pre-sale om jezelf te verzekeren van kaarten. De pre-sale start woensdag 5 juni om 11:00 uur. De reguliere kaartverkoop start woensdag 12 juni om 11:00 uur. Zolang de voorraad strekt.

 • Wat zijn de start- en eindtijden van de show?

  Matinee: de matinee show start om 13:30 uur en de verwachte eindtijd is 17:10 uur. Avond: de avond shows starten om 19:30 uur en de verwachte eindtijd is 23:10 uur. Zorg dat je tijdig aanwezig bent en 15 minuten voor aanvang op je stoel plaatsneemt.

 • Wat is de aanvang van de show?

  Voor het matinee concert ben je welkom vanaf 12:30 uur in Rotterdam Ahoy | RTM Stage. Voor het avond concert ben je welkom vanaf 18:30 uur in Rotterdam Ahoy | RTM Stage. Zorg dat je tijdig aanwezig bent om niks te missen en neem 15 minuten voor start van de show plaats op je stoel.

 • Hoe lang duurt de show?

  Het filmconcert duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten inclusief pauze.

 • Hoe laat moet ik plaatsnemen op mijn stoel?

  De matinee start om 13:30 uur en de avond show start om 19:30 uur. Zorg dat je 15 minuten voor start van de show plaats neemt op je stoel.

 • Mag ik later naar binnen?

  Ja, een kwartier na aanvang. Daarna blijven de deuren gesloten.

 • Is er een pauze?

  Ja, er is een pauze van 25 minuten.

 • In welke taal is de film te zien?

  De film is in de originele Engelstalige versie te zien met Nederlandse ondertiteling.

 • Kan ik een refund aanvragen?

  Het is niet mogelijk om een refund aan te vragen. U mag wel uw kaart doorverkopen via Ticketswap als u niet meer kunt.

 • Wat is een Sealed Ticket?

  Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor het evenement begint, gedownload kunnen worden. Je kan dus wel tickets kopen, ze kunnen alleen nog niet gedownload worden. Kort (ongeveer een dag) voor het evenement kan je jouw gekochte ticket(s) downloaden. Zodra de tickets gedownload kunnen worden, ontvang je een mail. Ben jij degene die voor je hele gezelschap tickets heeft gekocht, dan kun je die tickets op dat moment toewijzen of naar je gezelschap versturen.

 • Ik heb een ticket gekocht, maar ik kan hem nog niet downloaden. Hoe zit dit?

  We werken met Sealed Tickets. Kort (ongeveer een dag) voor het evenement kan je jouw ticket(s) downloaden. Zodra je tickets gedownload kunnen worden, ontvang je een mail van Eventix.

 • Ik heb een vraag over mijn ticket of een andere vraag

  Stuur een bericht naar info@cinemainconcert.com